Educație

Inovații, tendințe și provocări în învățământul românesc

Suntem obișnuiți ca în România lucrurile să se schimbe foarte greu sau deloc. Însă că ne place sau nu în occident lucrurile sunt într-o continuă schimbare ce mai devreme sau mai târziu va ajunge și în țara noastră.

Autor:Laura Onofrei

Admiterea la universitate. Ghidul absolvenților de liceu

Primul pas în călătoria ta academică este să alegi universitatea potrivită pentru tine. România are o mulțime de instituții de învățământ superior, iar alegerea poate fi dificilă.

Autor:Dinu Ileana

Tehnici și strategii pentru gestionarea stresului în timpul examenelor

Înainte de examen, închide ochii și imaginează-ți că reușești! Imaginează-ți cum răspunzi cu încredere la întrebări și cum obții rezultate excelente.

Autor:Dinu Ileana

De ce este importantă educația financiară încă din adolescență?

Pentru adolescenți, educația financiară poate părea un subiect plictisitor, un fel de matematică rece și fără viață. Dar dacă le-am spune că este cheia către un univers al independenței și al libertății financiare?

Autor:Ana Ema

Cele mai bune strategii pentru a te pregăti pentru examenul de Bacalaureat

În cazul în care îți dorești să urmezi o facultate, examenul de Bacalaureat poate fi considerat ca fiind o poartă deschisă.

Autor:Dinu Ileana

Arta în școală: Calea către dezvoltarea creativității și a încrederii de sine

Află cum arta poate ajuta copiii să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime personalitatea în mod unic. În acest articol, îți prezentăm beneficiile artei în școli și modul în care aceasta poate contribui la dezvoltarea copiilor tăi.

Autor:Răzvan Zamfirache

Recomandări

Cum să ajuți elevii să descopere și să-și urmeze pasiunile

Cu toții avem un drum ce poate fi mai ușor sau mai anevoios, dar care invariabil va duce la urmarea unei idei, a unei pasiuni.

Autor:Dinu Ileana

RECLAMĂ

magic5sidebar.jpeg